Mutlu Şef ile gurur duyuyoruz !

Dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d’Or’da bu yıl ülkemizi deneyimli şef ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi öğretim görevlisi Mutlu Şevket Yılmaz temsil etti. Bocuse d’Or Türkiye elemelerini birincilikle tamamlayan Yılmaz, 10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Bocuse d’Or Avrupa finalinde, ülkemizi temsil ederek kıtanın en yetenekli şefleriyle yarıştı.

Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı Rudolf Van Nunen, bu yıl Türkiye`yi temsil edecek olan üniversitemiz öğretim görevlisi ve deneyimli şef Mutlu Şevket Yılmaz ile Türk gastronomisinin dikkatleri üzerine çekebilmesi ve tanınırlığının arttırabilmesi için Budapeşte’de düzenlenen Avrupa finalinde, mükemmel bir fırsat yakaladığını ve bu heyecanın yetenekli şefler üzerinde de ciddi bir farkındalık yaratacağını ifade etti.

Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü`nde “Temel Mutfak Teknikleri” dersinde bilgi ve tecrübelerini uygulamalı olarak  lisans öğrencilerimize aktaran şef Mutlu Şevket Yılmaz, aynı zamanda ulusal ve uluslararası ölçekte bu mesleğin nasıl yapılacağı, hangi aşamaları geçmek gerektiği, yaratıcılığın nasıl sağlanabileceği ve profesyonelliğe ulaşma konularında da öğrencilerimize başarılı bir örnek olarak yol gösteriyor.

Aşağıda yer alan link üzerinden şefimizin gastronomi ve mesleğe bakışı hakkındaki görüşlerini takip edebilirsiniz.

Haber Galerisi